I dag tilgår man ikke alene ens firma på arbejdscomputeren placeret fysisk arbejdet – det kan man også gøre med ens mobiltelefon, med ens tablet og ens bærbare computer. Det skaber visse udfordringer i forhold til såvel IT-support som IT-sikkerhed.

IT-sikkerhed er nemlig ikke de samme på din bærbare, på din arbejdscomputer og på din mobiltelefon. Men visse træk går igen og skal være opfyldt:

Opdateret antivirus

Om en kriminel får adgang til virksomhedens mailsystem og anden data ved hjælp af en computer eller en mobiltelefon er lang hen ad vejen ligegyldigt – adgangen realiseres uanset fra den kriminelles computer.

Det skal man være opmærksom på, hvis man benytter ens telefon i forbindelse med ens arbejde til fx at modtage og sende e-mails, at logge på intranet og at uddelegere opgaver.

Ligesom det er vitalt på computeren at have et opdateret og effektivt antivirus-system, kan man nå langt med samme på computeren. Antivirus-systemer skal installeres og holde vira,malware og spyware væk fra mobiltelefonen.

Der findes i dag flere sikkerhedsapplikationer både til iOS, Android og Windows Phone. Nielco IT kan rådgive om den nærmere sikkerhed på den konkrete enhed.

Bærbare og tablets

Ligeledes gælder det, at man skal være opmærksom på ens brug af en arbejdsbærbar og / eller tablet.

De fleste danske virksomheder har godt styr på IT-sikkerheden på de stationære computere, der er placeret på selve virksomhedens domicil. Men sikkerheden begynder at halte alvorligt, når snakken falder på den bærbare computer.

Styresystemet er ikke helt opdateret, og det er antivirusprogrammet heller ikke. Man er også lidt mere tilbøjelig til at klikke på et sjovt link eller åbne en vedhæftet fil i en mail, da man ikke sidder på arbejde og bliver mindet om, hvilke data, man faktisk har adgang til.

IT-sikkerheden skal være opsat lige så vel på virksomhedens bærbare computere som de stationære. Og derudover kan det anbefales at lave en IT-sikkerhedspolitik for medarbejdere til anvendelse især, når medarbejderen tager arbejdet med hjem ved hjælp af en bærbar eller en mobiltelefon.

Også øget behov for support

I og med, at der kommer flere og flere forskellige enheder ind i virksomheden, skal disse nye enheder lære at spille sammen med de eksisterende systemer. Det skaber i de fleste virksomheder en række problemer.

Nielco IT kan hjælpe med at løse de problemer, der opstår i forbindelse med udvidelse af virksomhedens enheder. VI kan hjælpe med at sikre enhederne virker på tværs af hinanden i et samlet miljø – og at alle enhederne er sikre med tidssvarende IT-sikkerhed.

BYOD som prikken over i’et

I dag er BYOD – Bring Your Own Device – almindeligt i mange danske virksomheder. Her tager medarbejderen sin helt egen computer eller telefon med og laver arbejde på denne i og uden for arbejdstiden.

Dette kan øge fleksibiliteten og produktiviteten i virksomheden – men man skal samtidigt være opmærksom på den sikkerhedsrisiko, en sådan enhed repræsenterer, er den ikke sat op med et opdateret antivirusprogram med videre.

BYOD kan være en god idé, hvis virksomheden præventivt tager fat i de udfordringer det skaber i forbindelse med IT-sikkerhed. Netop de problemer kan Nielco IT også hjælpe med at løse.