Cloud computing som koncept er interessant og har potentiale til at spare de danske virksomheder for rigtigt mange penge. Men cloud computing fritager ikke virksomhederne for ansvar – og de skal stadig have styr på deres grundlæggende IT-sikkerhed, deres backup og udforme en IT-sikkerhedspolitik.

Nielco IT kan hjælpe med at stable den nødvendige IT-sikkerhed op på benene med cloud computing som kerne. Selvom cloud computing kan skaffe virksomheden store besparelser og lade den ligge mange bekymringer på hylden i forhold til den løbende drift, kan sikkerheden nemlig stadig være et problem.

Skyen backer dig ikke up automatisk

Først og fremmest skal din virksomhed stadig sørge for at have backup af den vitale data – også selvom den ligger i skyen. Risikoen for at data går tabt i et professionelt datacenter er uendeligt lille, men den er til stede og backup koster i dag meget få penge. Backup kan samtidigt automatiseres helt.

Du kan sætte en god backup op med høj backupfrekvens fra blot et par hundrede kroner om måneden. På den måde er du sikker på altid at have din data opbevaret sikkert, hvis det utænkelige alligevel skulle ske.

Almindelig IT-sikkerhed

Uanset at vigtige data og programkraft er overført til skyen, vil visse arbejdsopgaver stadig varetages lokalt – og der er derfor lige så meget brug for IT-sikkerhed som tidligere. Kriminelle har med cloud computing færre indgange, men dog stadig indgange til virksomheden.

Nielco IT kan opsætte passende IT-sikkerhed for virksomheden og sørge for løbende at opdatere denne. Et af de største problemer i forhold til IT-sikkerhed for danske virksomheder er, at de er for dårlige til løbende at opdatere deres antivirus-systemer, programmer og styresystemer, og at de nærmest inviterer hackere og malware ind ad denne vej.

Almindelig og grundlæggende IT-sikkerhed er stadig en forudsætning for en sikker virksomhed, cloud computing til trods.

IT-sikkerhedspolitik

Et vigtigt punkt, som mange danske virksomheder desværre overser, er en IT-sikkerhedspolitik til deres cloud computing.

Menneskelige fejl er nu og engang de, der er sværest at forsvare sig imod. De bedste antivirus-systemer kan ikke beskytte mod alle menneskelige fejl. Man kan dog med en IT-sikkerhedspolitik gældende for hele virksomheden og alle medarbejdere komme meget langt.

En IT-sikkerhedspolitik bliver ikke mindre vigtig af, at al vigtig information opbevares i skyen, som den enkelte medarbejder har mere eller mindre restriktiv adgang til. En person med lyssky intentioner skal stadig blot bruge en enkelt konto, en enkelt indgang, for at slippe ind.

Vælg Nielco IT som din IT-sikkerheds-samarbejdspartner

Du har mulighed for at vælge Nielco IT som din faste IT-sikkerheds-samarbejdspartner.

For et fast, lavt månedligt beløb kan du effektivt outsource driften af IT-sikkerheden, herunder backup, grundlæggende IT-sikkerhed samt udformningen af en IT-sikkerhedspolitik til os.

Nielco IT er specialister i IT-sikkerhed med over et årtis erfaring inden for branchen. Vi er en stærk samarbejdspartner til mindre og mellemstore virksomheder på Fyn og i Jylland.

Har din virksomhed, som enhver anden visionær virksomhed, valgt cloud computing til, kan vi bistå med professionel IT-sikkerhed hver eneste måned. Det tillader din virksomhed at fokusere på kerneforretningen og at tjene penge.