IT-sikkerhed i virksomheden mens medarbejderne holder ferie

Malware, botnet og mistede data. Det er nogle af den it-ansvarliges værste mareridt i perioder med ferier. Ved at følge denne tjekliste sørger du for at minimere risikoen for ubehagelige overraskelser, når der er medarbejdere på ferie.

Her er tjeklisten, som giver virksomhedens medarbejdere og it-ansvarlige større IT-sikkerhed. Få for eksempel styr på medarbejdernes sikkerhedsindstillinger på deres virksomhedsbetalte iPhone eller smartphon samt den bærbare computer, før ferieperioden starter. Så undgår det lettere, at medarbejderne står med uforudsete IT-problemer i ferien. Læs her, hvordan du planlægger dig ud af potentielle sikkerhedsangreb imod virksomheden.

1. Lad friske professionelle øjne se på IT-sikkerheden.

Kontrollér, at virksomhedens overvågning af IT-sikkerheden også fungerer optimalt, når medarbejderne er taget på ferie.

Nielco IT anbefaler, at der hele tiden er en IT-medarbejder med de rette kompetencer, til løbende at følge loggen i sikkerhedsovervågningen. Er den IT-ansvarlige på ferie eller sygemeldt, kan Nielco IT hjælpe med at sikre optimal IT-sikkerhed alligevel.

2. Vær opmærksom på virksomhedens internettrafik.

Lad eventuelt trafikken mod internettet overvåge af virksomhedens IT-sikkerhedsløsning.

Sker der en udvikling i bestemte trafiktyper, kan det være et tegn på, at der er et problem med IT-sikkerheden. Lad virksomhedens sikkerhedsløsning overvåge udgående trafik mod internettet for at opdage om der eventuelt er inficerede computere eller servere, som forbinder sig til et såkaldt botnet.
Hold specielt øje med internettrafikken i ferieperioder. Det er nemlig ikke usædvanligt, at it-kriminelle benytter sig af perioder, hvor der oftest er lavere bemanding i it-afdelingerne, til at sende skadelig kode, det såkaldte malware til virksomhedens IT-systemer.

3. Bliver iPhonen, eller smartphonen med Windows Mobile eller Android væk.

Sørg for at kolleger/medarbejdere kender forholdsreglerne for, hvad de skal gøre i tilfælde af at de mister en smartphone/bærbar med fortroligt materiale under ferien, og sørg også for, at forholdsreglerne også fungerer i perioder med ferie og sygdom.

4. Genopfrisk virksomhedens IT-sikkerhedspolitik.

Gør med jævne medarbejderne opmærksomme på de vigtigste dele af virksomhedens IT-sikkerhedspolitik. Det kan være en god idé med en kollektiv genopfriskning.

Mange medarbejdere lader deres børn bruge den bærbare arbejdscomputer, mens de er på ferie. Det kan eksempelvis være til se film og streame video. I sådan en situation er det vigtigt at minde medarbejderne om at være ekstra varsom med at installere nye programmer m.m. Det gælder særligt software, medarbejderne ikke har bedt om. Mange brugere snydes til at installere software under påskud om, at det er nødvendight for at kunne se en bestemt video. Men ofte er denne software inficeret med malware.

5. Pas på med ubeskyttede trådløse netværk.

Selv de mindste caféer, hoteller og campingpladser rundt om i verden kan i dag tilbyde deres kunder gratis WiFi-forbindelse.

Fra virksomhedens side bør det sikres, at der er installeret en form for sikkerhedssoftware i god kvalitet på medarbejdernes pc’ere, så angreb via de ubeskyttede hotspots kan forhindres.

Bedøm denne side:
[starrater tpl=10]