Virtualiser og få grøn IT

Virtualiser og få grøn IT

Er det muligt både at få grøn IT, undgå en masse slid og spare penge på samme tid? Hvis du lader Nielco IT virtualisere dine servere eller computere, er svaret ja

Der var engang, hvor store serverparker brummede i virksomhederne, så begyndte de med tiden at fylde lidt mindre, og næste skridt er, at de eksisterende fysiske servere bliver lagt over på en virtuel platform.

Og det er ikke så små fordele, der er ved at virtualisere sine firmaservere. Det kræver nemlig markant mindre vedligeholdelse ved en virtualisering; når man reducerer det eksisterende antal af fysiske servere, opnår man nemlig en markant mere stabil drift, og derfor har flere og flere virksomheder også fået øjnene op for løsningen.

Virtualisering af serverenhederne betyder også en langt større fleksibilitet, idet man nemt kan oprette en ny virtuel server, hvorefter det er let at fordele ressourcerne imellem dem. Dermed øges sikkerheden, ligesom det også betyder færre IT-nedbrud.

Med en server-virtualisering er det desuden let og hurtigt at skifte hardware, uden at man skal bekymre sig om at finde og installere drivere m.v.

En af de største fordele ved virtualisering igennem enten VMware eller Microsoft HyperV, som vi blandt andet arbejder med hos Nielco IT, er dog det store strømforbrug, der bliver skåret væk. Ved at fjerne de fysiske servere og lægge det hele over på den virtuelle platform fjerner man nemlig firmaets helt store strømslugere, og dét kan mærkes både på pengepungen og klimaet.

Dette skyldes blandt andet, at normale servere ofte overdimensioneres ganske kraftigt – typisk bruger almindelige serverenheder nemlig kun 10-15 procent af deres ressourcer, der her skal forstås som RAM og professorkraft.

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I vil høre mere om virtualisering af jeres computere eller servere.

Udfyld formularen

* = Obligatorisk felt