En sikkerhedspolitik lyder som noget fra agentverdenen, men det er faktisk sådan, at sikkerhedspolitikker findes overalt omkring os.

Det gælder også i et hjem, hvor der er en familie med børn. Eksempelvis når man placerer panodil piller og kodimagnyl utilgængelige steder for børn. Dette gør man for at beskytte dem, og for at de ikke skal skade sig selv.

Kan man trække en lige linje fra det førnævnte eksempel til IT-sikkerhedspolitik i din virksomhed? Selvfølgelig kan man det. IT-sikkerhedspolitik beskytter både virksomheden og medarbejderne, så der ikke kommer skader.

Det ville være ærgerligt for en medarbejder, hvis personen installerede et ondsindet program i god tro. Dette program kunne gå hen og ødelagde data på computeren, så medarbejderens projekter, arbejdsopgaver og resultater med ét ville blive væk. Det ville skade medarbejderen og virksomheden som helhed – for den computer skal til reparation bagefter, og det koster penge.

Med en god sikkerhedspolitik kan du forebygge dette. Faktisk er det sådan, at du med en IT-sikkerhedspolitik også kan få sparet en hel del penge.

En nødvendig begrænsning

Selvom eksemplet er en katastrofe situation, er der en grund til at man begrænser brugerne af IT-systemerne. For en helt almindelig medarbejder, kan måske ikke altid gennemskue ondsindede programmer, falske e-mail og luskede hjemmesider.

For at undgå at du og dine medarbejdere falder i fælden, kan man begrænse rettighederne på IT-systemerne. Dette gælder ikke kun for selve styresystemet på computeren, men det kan også gælde for software, programmer og internetadgang. Dette minimerer risikoen for IT-nedbrud ufattelig meget, og samtidig fjernes ansvaret fra medarbejderne, da de ikke behøver at ”passe på IT-systemerne” på samme måde.

Nogle vil på dette tidspunkt løfte en peger, og protestere imod indskrænkelse af friheden på arbejdspladser – men en IT-sikkerhedspolitik virker, og det er derfor såvel store som små virksomheder implementerer det overalt i verden. Fjernelse af IT-sikkerhedsansvar fra medarbejdere og minimering af risiko er en positiv ting blandt virksomheder.

Selvfølgelig er der også undtagelser, eksempelvis kan du få alle rettigheder, og derefter tildele rettigheder til medarbejdere som det passer dig. Mulighederne med IT-sikkerhedspolitik er uendelige, og derfor skræddersyer Nielco IT en IT-sikkerhedspolitik til din virksomhed.

Få rådgivning om IT-sikkerhedspolitik i dag

Der er selvfølgelig stadig rigtig meget, som man kan sige om IT-sikkerhedspolitik, og har du lyst til at lære mere omkring IT-sikkerhedspolitik, så send dine spørgsmål til vores e-mail. Derved kan vi hjælpe dig med at få svar på dine IT-sikkerhedspolitik spørgsmål, og du kan også få rådgivning omkring IT-sikkerhedspolitik fra Nielco IT.

Ring til os på telefonnummeret 70 13 63 23, og få allerede i dag rådgivning omkring IT-sikkerhedspolitik i din virksomhed. Vi hjælper med at finde en løsning sammen, så både du og dine medarbejdere kan fjerne bekymringen om IT-skader og IT-nedbrud.