Vi lever i en digitaliseret verden, hvor der findes apps til de fleste af dagligdagens gøremål. Digitaliseringen har gjort hverdagen nemmere for forbrugeren – i hvert fald for dem der forstår at bruge det rigtigt. Vores virksomheder er ligeledes digitaliseret. Det effektiviserer industrien, og gør, at vi udnytter den nyeste teknologiske udvikling, men som med så meget andet, følger der også ulemper med.

Digitaliseringen i virksomheder har nemlig også gjort oprør mod dokumenter og arkiverede mapper. Alting findes i virksomhedens IT-systemer. Det er smart, hurtigt og funktionelt, men det kan også være farligt, hvis IT-systemerne ikke er sikret mod kriminalitet.

Ondsindede hackere tjener nemlig gode penge på at angribe virksomheders IT-systemer. Her kan de finde fortrolige oplysninger i form af eksempelvis forretningsdokumenter og personfølsomme oplysninger, som de hurtigt kan spejle og bruge, som de lyster.

Vi ser så mange eksempler på angreb i virksomheders IT-systemer på trods af, at IT-sikkerhed er en prioritet hos flere og flere virksomheder. Hackerne bliver dygtigere, og kan hurtigt identificere de sikkerhedshuller, der ofte kan opstå i virksomheders IT-systemer.

Virksomheder har alarmsystemer og lås på deres døre, og prioriterer sikkerheden på deres fysiske kontorer enormt højt – præcis lige som den bør prioriteres i forbindelse med IT. Hvis IT-sikkerheden ikke er i top, er spørgsmålet ikke om, man bliver udsat for et angreb, men derimod hvornår det sker.

White hat hacking

White hat hackingMan ser flere og flere eksempler på hackerangreb mod både danske og udenlandske virksomheder. Hackerne er blevet dygtigere til at identificere sikkerhedshullerne i virksomheders IT-systemer, og kan på den måde hacke sig ind selv i de virksomheder, der har IT-sikkerhed øverst på prioriteringslisten.

Det stigende antal af hackerangreb har medført øget opmærksomhed på IT-kriminalitet i både medier og virksomheder over hele verden. Virksomhederne og den offentlige sektor har i den grad forstået vigtigheden af god og solid IT-sikkerhed, der skal forhindre hackere i at få adgang til følsomme oplysninger som for eksempel kundeoplysninger og forretningshemmeligheder.

For at sikre sig at man har en solid IT-sikkerhed, er flere og flere virksomheder begyndt at benytte sig af hackere, men det er ikke den helt almindelige form for hackere. Disse hackere har nemlig etikken og moralen i orden, og går ind under kategorien white hat attacks. Det er nemlig deres opgave, gennem penetration test, at sikre sig, at der ikke er nogle huller i virksomhedernes IT-sikkerhed.

Penetration test øger virksomheders IT-sikkerhed

Virksomhedens IT sikkerhed kan øgesNår lovlige hackere skal afdække eventuelle sikkerhedshuller i virksomheders IT-systemer, benytter de ofte penetration test. Her foretager de forskellige angreb mod IT-systemerne, som skal finde de huller, som de uvedkommende kan lokalisere, angribe og udnytte.

En penetration test kan blive udført manuelt, og har altså til formål at skulle finde IT-systemets sikkerhedssvagheder. Virksomheder får, gennem penetration test, et indblik i deres IT-sikkerhedsstyrker- og svagheder samt en indsigt i de områder, hvor der er risiko for, at IT-kriminelle vil angribe på sigt.

Et hackerangreb kan få alvorlige konsekvenser for virksomheder, idet følsomme oplysninger kommer i hænderne på kriminelle. Det er derfor vigtigt, at man som virksomhed har et overblik over alle IT-systemer og IT-installationer, og kender til de styrker og svagheder, de har i forbindelse med IT-sikkerhed.

Med en penetration test bliver eventuelle sikkerhedshuller altså afdækket, og man får muligheden for at optimere på systemernes IT-sikkerhed, før uheldet er ude. Cyber-truslen er reel, og omfatter både det offentlige og private virksomheder. Det er altså med at komme i gang, før det er for sent.

Vi kan hjælpe dig

Hos Nielco it arbejder vi med IT-sikkerhed i alle dets facetter. Vi kan rådgive om god IT-adfærd og hjælpe dig med at udforme den helt rette IT-sikkerhedspolitik for din virksomhed. Vi forstår vigtigheden i at have en god IT-sikkerhed, og kan til enhver tid hjælpe dig og din virksomhed med at lokalisere og afdække sikkerhedshuller.

Vi udfører blandt andet de omtalte penetration test. Omfanget af disse penetration test er helt individuelt, og kommer blandt andet an på systemets størrelse og karakter. Vi skræddersyer en løsning, der matcher dit behov, og fungerer altså som din eksterne samarbejdspartner, når det kommer til IT og IT-sikkerhed.

 

Udfyld formularen

[si-contact-form form=’3′]